Wednesday, 24 April 2013

Fertility Vitamins: 8 Vitamins to Get Pregnant


When it's time to conceive, it is the time to look toward the vitamin needs of your body. Look to see which 8 vitamins should be added to your diet, either from natural sources or fertility vitamin supplementation, to help you get pregnant fast.

Women and men looking forward to conceive need to take into account vitamin supplements. Not only are they a prerequisite to a healthy female reproductive system, they are also very useful in enhancing fertility too. Knowing precisely which vitamins positively affect male and female fertility is crucial with regard to achieving the goal of conceiving and carrying the pregnancy to term.

Vitamin E
Vitamin E is the vitamin of choice for the overall male and female reproductive system. For women, the fertility-friendly vitamin E improves the quality of cervical mucus, thus enhancing the chances of implantation of the fertilized eggs. And moreover, it prolongs the sperm’s life within the female a couple more days, so as to increase the chances for the egg to be fertilized. For men, a daily intake of vitamin E is recommended in order to enhance sperm motility. Natural sources of vitamin E are green vegetables, such as spinach and broccoli, wheat germ oil, nuts and almonds, olive and sunflower oil.

Vitamin C
This excellent antioxidant also aids in both male and female fertility, given the key part it plays in conception. For men, it counteracts the damaging effects of free radicals on the quality of the sperm and increasing their motility. For women, vitamin C sustains an appropriate female endocrine equilibrium and increases fertility in particular in the case of women having low progesterone levels. It also reinforces the right balance between estrogen and progesterone levels. Clinical trials on women have proven that the chances of getting pregnant doubled following the vitamin C treatment. Vitamin C can be found in natural food sources like oranges, lemons, limes, broccoli, cranberries, and tomatoes.

Folic Acid
Folic acid is an essential vitamin both during pre-conception and pregnancy, as it can prevent spina-bifida in your baby, and other birth defects associated with the brain and spine development in the baby. In addition, this vitamin promotes sustainable fertility in women and prepares their bodies for pregnancy. Supplementation with this vitamin is very beneficial, since only 50% of the folic acid found in the ingested food can be properly absorbed by the human body. Natural sources include spinach, broccoli, beet, and asparagus. Supplementation doses are 400 mcg per day.

Vitamin B6
Vitamin B6 offers additional support in terms of increased fertility because it balances out the hormone levels. Vitamin B6 focuses mainly on correcting low progesterone levels of women affected by luteal phase defect, in which their luteal phases are not long enough to sustain a successful pregnancy. A normal progesterone level is essential to keep up the pregnancy otherwise it could lead to a miscarriage. Vitamin B6 can be found naturally in most vegetables, whole cereals and bananas. Supplementation doses suggest 50mg a day.

Vitamin B12
A key vitamin for improved fertility, Vitamin B12 enhances the occurrence of ovulation, being particularly helpful to women not ovulating at all, making it harder to try to conceive. Vitamin B12 also improves the inner lining of the uterus, thus creating a favorable environment for the implantation of the fertilized eggs. A B-complex vitamin can be added to your daily intake, to bring sufficient amounts of both Vitamins B6 and B12.

Vitamin D
Vitamin D is essential to both male and female fertility. It stimulates the levels of estrogen and progesterone, regulates menstruation and improves the viability of sperm, therefore enhancing a successful outcome. In addition, Vitamin D is an essential vitamin during pregnancy with studies showing its use vastly decreasing the risk of preterm labor as well as the risk of other pregnancy complications.

Omega-3 & Omega-6 fatty acids
Fatty acids like Omega-3 and Omega-6 are very helpful in female fertility and during pregnancy. Having a sufficient level of fatty acids in your system is may prevent miscarriage and premature delivery. Natural sources of these fatty acids most commonly include flaxseeds, fish oil, olive oil, sunflower oil, seeds and nuts, and avocado.

Fertility boosting minerals
Other supplements extremely helpful to women and men keen on becoming parents include a handful of fertility-boosting minerals like zinc, selenium and iron which ensure the normal balance of estrogen and progesterone levels. The proper vitamin supplementation is important for any couple trying to overcome difficulties related to their fertility and is as easy as adjusting your diet and looking into adding a vitamin supplement to your daily regime.

reference
http://www.conceiveeasy.com/get-pregnant/fertility-vitamins/

Tuesday, 2 April 2013

Nutriferon: Beri saya 5 sebab kenapa perlu beli?

Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia-Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.
Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*-Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*

Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon-Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.

Rumusan Berpaten Yang Eksklusif-NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

40 tahun kajian-Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

Segmen: Who's Lucky and Who's Not?



Nutriferon – Immune Booster


Anda mahu sihat? Cubalah Immune Booster yang paling digemari ramai – Nutriferon. Dalam bahasa mudahnya, kita hanya perlu makan seminggu sekali untuk system pertahanan imuniti badan.

Apa itu Nutriferon?
Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster.
Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set  ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Sejarah Nutriferon..siapa yang menciptanya?
Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.

Siapa yang perlukan Nutriferon?
Sesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu,demam,cancer,asma...tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit.
 Ajal maut ditangan Tuhan..kita sebagai manusia hanya berusaha dan berikhtiar..

Bagaimana ia bertindak?
Nutriferon bekerja dalam dua cara~segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan

Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

Cara pengambilan :
Satu minggu sekali sahaja untuk mereka yang sihat, ATAU,
Satu paket sehari (atau, jika perlu),di minum bersama air. Sila minum secepat mungkin selepas dibuka kerana ianya mudah menyerap kelembapan.

Siapa yang memerlukan NutriFeron set ini?

  • Individu yang ingin kukuhkan sistem imun.
  • Individu yang menghadapi masalah sistem imun.
  • Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
  • Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
  • Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.

Monday, 1 April 2013

Nutriferon: Testimoni


Hai. DRS nak share sumthing dari netizen yang ada pengalaman pakai Nutriferon. best testimoni dia. makan hanya ingin melihat anaknya sihat. jadi, kita bila lagi?

Assalamualaikum semua.

Sempena promosi Nutriferon bulan April ni, Nad nak share pengalaman Nad :)


Pada Januari 2012, Zahin (waktu tu 1y4m) selesema. Masa Zahin selesema, Nad makan Vita C 2 biji sehari. (Nad patahkan sebelum makan. Untuk mempercepatkan penyerapan Vitamin C sebab Vita C Shaklee ni sustained release. Maksudnya ia dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam badan. Tapi in case of demam/selesema/batuk, badan kita perlukan lebih Vitamin C dari biasa dan perlukan ianya cepat. Bila kita patahkan, ia akan terus masuk ke dalam tubuh). Ia akan disalurkan ke dalam susu ibu dan manfaat dapat kat Zahin.

Tapi lepas seminggu, selesema masih tak sembuh. Risau sangat sebab Zahin ni susah nak sakit sebab disusukan sepenuhnya dengan susu ibu. Zahin aktif je masa tu tapi siapa tak risau tengok hingus asyik meleleh je kan. Nad pun try NutriFeron. Selama ni tak pernah try lagi NutriFeron. Hanya tahu yang NutriFeron elok kalau selesema/demam/batuk berpanjangan.

Alhamdulillah dengan izin Allah, hari ketiga Nad makan NutriFeron, selesema Zahin sembuh sepenuhnya. Lega rasanya. Tak payah makan ubat. Nad mem

ang tak berapa gemar nak kasi budak-budak makan ubat. Hehe. Nad sendiri pun dah lama tak makan panadol or any ubat-ubat lepas dapat tahu Panadol masih kekal dalam badan walaupun selepas 5 tahun kita makan.

Alhamdulillah dengan mengamalkan supplement yang berkualiti dengan konsisten, badan pun lebih kuat melawan sebarang penyakit. Tidaklah nak kata tak sakit langsung tapi susah nak dapat sakit. Kalau sakit insyaAllah tak berlarutan.

PM distributor anda untuk mengetahui harga PROMOSI ya. Siapa yang dah suka dengan Nutriferon macam Nad ni tapi belum register membership lagi, boleh grab FREE MEMBERSHIP juga :) Bulan April 2013 sahaja ya. Promosi setahun sekali. Sementara stok masih ada! Beli dari DRS pun boleh. SMS 0174778723 untuk maklumat dengan harga.