Monday, 11 February 2013

What is Shaklee? Apa itu Shaklee?

Shaklee Corporation adalah pengeluar dan pengedar pemakanan tambahan (supplement vitamin dan mineral), produk pengurusan berat badan, produk kecantikan dan produk isi rumah. Syarikat ini berpangkalan di Pleasanton, California dengan operasi di Kanada, Jepun, Malaysia, Mexico, Taiwan dan China. Shaklee Corp. menjual produknya menerusi rangkaian pemasaran pelbagai peringkat dan tuntutan asas gabungan sebanyak 750,000 "ahli" (pelanggan) dan pengedar.


Pengasas
Dr Forest C. Shaklee mencipta "Vitalized Shaklee Mineral" pada tahun 1915 sebelum konsep vitamin difahami sepenuhnya. Pada tahun 1956, Dr Shaklee mengasaskan Shaklee Corporation dengan dua orang anak lelakinya untuk mengeluarkan pemakanan tambahan. Shaklee pada mulanya tidak tahu apa itu multi level marketing sebagai model perniagaan untuk memasarkan produk beliau. Bermula pada tahun 1960, Dr Shaklee memulakan pemasaran produk organik, pembersihan dan biodegradasi. Beliau sentiasa menekankan "semula jadi" dan "mesra alam" dalam mesej pemasaran beliau, dimana pada ketika itu idea-idea itu tidak mendapat perhatian.


Shaklee Saintifik Advanced Vita-Lea Iron Formula multivitamin telah diuji oleh ConsumerLab.com dalam Multivitamin dan Multimineral Kajian Tambahan 38 terkemuka multivitamin / multimineral produk yang dijual di Amerika Syarikat dan Kanada. Multivitamin lulus ujian ConsumerLab itu, termasuk ujian unsur indeks terpilih, keupayaan mereka untuk hancur dalam larutan setiap garis panduan Amerika Syarikat Pharmacopeia, pencemaran plumbum yang ditetapkan dalam Usul 65 California, dan mesyuarat AS Makanan dan Drug Administration (FDA) pelabelan .


Satu pemakanan kajian milestone diantara pengguna supplement dan vitamin Shaklee dengan pengguna multivitamin terkemuka dan orang yang tidak mengambil vitamin atau makanan tambahan sepanjang tempoh 20 tahun. Menurut laporan sejarah terdahulu, penulis mendapati risiko statik ketara diabetes dapat dikurangkan dalam pengguna vitamin Shaklee. Mereka juga mendapati kepekatan biomarkers yang lebih baik pada pesakit penyakit kronik seperti kolesterol HDL dan trigliserida dalam darah pengguna vitamin Shaklee untuk jangka masa yang panjang, serta risiko yang lebih rendah untuk menghidapi tekanan darah tinggi, berbanding dengan kumpulan kawalan.


Pelanggan Shaklee
NASA merupakan salah sebuah agensi yang menggunakan supplement vitamin Shaklee untuk tujuan makanan tambahan kepada semua angkasawan yang berada di angkasa.