Monday, 11 February 2013

Shaklee Carotomax kaya dengan Vitamin A


Vitamin A adalah penting untuk penglihatan (terutamanya penglihatan malam), fungsi kulit yang sihat dan pembaikan, bagi penyenggaraan membran mukus sihat seperti lapisan kawasan penghadaman dan pernafasan, dan penyelenggaraan sistem imun yang sihat.

Vitamin A adalah penting untuk pembentukan sel-sel sihat epitelium. Selaput mukus, kulit dan lapisan pencernaan dan kawasan pernafasan adalah antara contoh tisu epitelium. Sel-sel ini membentuk satu lapisan pelindung pada permukaan badan. Banyak sel-sel epitelium menghasilkan mukus yang perlu untuk melincirkan permukaan badan dan melindungi daripada menyerang mikro-organisma.

Vitamin A memainkan peranan penting dalam melindungi tubuh daripada jangkitan. Ia membantu menjaga permukaan badan yang sihat supaya mereka boleh bertindak sebagai halangan untuk menyerang mikro-organisma. Vitamin A merangsang dan meningkatkan fungsi imun termasuk tindak balas antibodi dan aktiviti pelbagai jenis sel darah putih seperti pembanti sel-sel T dan phagocytes. Fungsi imun ini akan mempercepatkan penyembuhan tisu yang dijangkiti dan meningkatkan ketahanan kepada jangkitan.

Shaklee Carotomax mengandungi 5000 IU dimana 100% vitamin A ini datang dalam bentuk beta carotene. Carotomax ini mengandungi antioksida dimana zat ini boleh membantu melindungi sel dari radikal bebas sekaligus membantu meningkatkan tahap kesihatan sel secara menyeluruh dan juga membantu dalam melindungi daripada kerosakan sel dalam tubuh badan.

Kandungan Beta carotene dalam Shaklee Carotomax pada satu hidangan iaitu sebiji sehari, menyerupai 102 ulas pisang. Caretonoids yang terdapat pada Shaklee Carotomax ini boleh memelihara kesihatan menyeluruh dan kesihatan jangka masa panjang pada mata, jantung, kulit, paru-paru, prostate dan serviks.

Jadi, dapatkan produk ini dengan menghubungi kami di Doktor Sihat di talian 0174778723 atau email kami di doktorsihat@yahoo.com. Setiap pembelian akan disertakan dengan khidmat nasihat pakar diet dan juga doktor perubatan secara PERCUMA.