Thursday, 14 February 2013

Omega Guard dan EPA

EPA (asid eicosapentaenoic) adalah asid lemak yang ditemui dalam daging ikan termasuk mackerel, herring, tuna, halibut, salmon, ikan kod, atau blubber.EPA digunakan untuk tekanan darah tinggi dalam kehamilan berisiko tinggi (eklampsia), yang berkaitan dengan AMD, penyakit jantung, skizofrenia, gangguan personaliti, cystic fibrosis, penyakit Alzheimer, kemurungan, dan diabetes.

EPA digunakan dalam kombinasi dengan asid docosahexaenoic (DHA) dalam minyak ikan untuk kesihatan, termasuk mencegah penyakit jantung, dan mengurangkan degupan jantung yang tidak teratur, penyakit asma, kanser, masalah haid, hot flashes, demam alergi, penyakit paru-paru, lupus eritematosus, dan buah pinggang.

EPA dan DHA yang juga digunakan dalam kombinasi untuk pencegahan sakit kepala migrain dalam remaja, jangkitan kulit, sindrom Behçet, kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi, psoriasis, sindrom Raynaud, artritis reumatoid, penyakit Crohn, dan colitis.

EPA ulser kombinasi dengan RNA dan L-arginina selepas pembedahan untuk mengurangkan jangkitan, meningkatkan penyembuhan luka, dan membantu mengatasi jetlag.

EPA dengan DHA (asid docosahexaenoic) dan minyak, ikan yang mengandungi EPA dan DHA. Data yang disediakan yang melibatkan EPA adalah dari penyelidikan dan pengalaman klinikal dengan produk-produk minyak ikan yang mengandungi kombinasi ubah EPA dan DHA.

Bagaimana ia berfungsi?

EPA boleh menghalang darah daripada pembekuan mudah. Ini asid lemak juga mengurangkan kesakitan dan bengkak.

Shaklee OmegaGuard mengandungi EPA dari Minyak Ikan yang baik untuk kesihatan kita seharian.

Rendahkan kolestrol dan perbaiki tekanan darah anda sekarang! Dapatkan Omega Guard sekarang. Harga terbaik menanti anda!