Tuesday, 26 February 2013

Omega Guard: Promo Berbaki Dua Hari Lagi

Promosi hebat Omega Guard masih berbaki dua hari lagi. Jadi, ambilah peluang ini untuk dapatkan Shaklee Omega Guard sebelum promosi tamat. 

Beli 1 = Harga Baik
Beli 2 = Harga Terbaik
Beli 3 = Harga Super Baik
Beli 4 = Harga Super Terbaik
Beli 5 = Harga Super Terbaik Rendah
Beli 6 = Harga Super Terbaik Terendah + Percuma 1 + Percuma Keahlian + Bonus Tunai

Exponentially menarik!



Mari kita lihat pula kebaikkan Omega Guard ini yang mengandungi kandungan Fish Oil, yang kaya dengan DHA and EPA.


Antara kebaikan Omega Guard :- 


> Melicinkan kulit.
> Mencegah salur darah daripada tersumbat.
> Mengekalkan tekanan darah.
> Membantu mengurangkan ketegangan urat.
> Mengurangkan sakit kepala.
> Merendahkan tahap kolestrol.
> Mengawal masalah obesiti.
> Mengurangkan risiko penyakit jantung.
> Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin.
> Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak.
> Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak.
> Mencegah penyakit gout.
> Membantu menyihatkan paru-paru.
> Mengurangkan demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus).
> Membantu melawan kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
> Membantu meningkatkan kesihatan hati.
> Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik.
> Memelihara fungsi-fungsi sendi.


Saturday, 23 February 2013

Fish oil in Omega Guard

Researchers are still not conclusive about the ways that fish oil reduces the risk of cardiovascular disease. However, the known benefits of fish oils include:

1. Decrease the risk of arrhythmias.

2. Decrease triglyceride levels.

3. Slow the growth rate of fatty plaque in the arteries.

4. Lower blood pressure (slightly).

DHA omega-3 also supports the normal development of the brain, eyes and nerves.

Sms 0174778723 for info and best price

Alfalfa: ‎20 Kebaikan kepada Kesihatan

Alfalfa Sahklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation.



Kenapa Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplement pertama? Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikkan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.


Kenapa saya katakan Alfalfa umpama kedai farmasi?

Kebaikkan Memakan Alfalfa
1. Kaya dengan vitamin dan mineral Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak 
dan Antioksidan.

2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.

3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah

20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

1. Merawat gangguan pencernaan
2. Mengawal kolestrol dalam darah
3. Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom menopous
8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9. Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13. Membantu masalah penghadaman
14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
15. Mengurangkan masalah pundi kencing
16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17. Meningkatkan kesihatan prostat
18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19. Menghangatkan hubungan suami isteri
20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Keistimewaan Alfalfa Shaklee
1. Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
2. Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
3. Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji 
4. Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
5. Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
6. Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
7. Membersihkan hati
8. Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang


PM/CALL/SMS SAYA: 
ANDA PASTI AKAN TERUJA HASILNYA !! 

Friday, 22 February 2013

Omega Guard: Shaklee Difference


Terdapat pelbagai manfaat minyak ikan air sejuk dari jenama yang terkenal, tetapi ada kurangnya perhatian terhadap kualiti "Grave" minyak ikan hari ini kerana risiko kekotoran logam berat dan bahan cemar yang tinggi, seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan BPA dalam air hari ini.


OmegaGuard Shaklee khusus dibuat dari "ikan kecil" (ikan bilis & sardin) kerana logam berat dan toksin kurang tertumpu pada spesies terkecil dalam rantai makanan.

OmegaGuard Shaklee diproses melalui gred farmaseutikal, state-of-the-art, proprietari, proses penyulingan berganda molekul yang menjamin penyingkiran kotoran dan bahan cemar .. produk yang anda boleh PERCAYAI.

Makanan tambahan minyak ikan yang sedang dipasarkan oleh banyak syarikat yang dibuat dari industri komersial, ikan yang dipelihara, telah diberi makanan "pelet" sepanjang hidup! Ikan ini mempunyai tahap Omega-3 yang lebih rendah daripada ikan laut yang liar, kerana pelet makanan tersebut penuh dengan bahan-bahan sintetik. Cuba anda bayangkan bagaimana ini dapat menjejaskan kualiti minyak ikan yang kini dijual dipasaran.

Shaklee Omega Guard mengandungi:
1. 1000mg minyak ikan
2. 540mg EPA
3. 360mg DHA
Cuba bandingkan kandungan ini dengan lain lain jenama yang ada dipasaran.

SMS kami di 0174778723 untuk maklumat lanjut

Omega Guard: Kesucian yang dipercayai

Mari kita lihat video ini untuk mengetahui mengapa Omega Guard Shaklee berlainan diantara produk yang ada dipasaran


Kesucian dari pencemaran dan bahan bahan toksik dengan mengunakan teknik penyulingan yang berulang kali dapat memberikan kesihatan yang optimum kepada anda.

Dapatkan sekarang dari Doktor Sihat

SMS kami di 0174778723

Thursday, 21 February 2013

Fish Oil and Its Health Benefits

The word oil freaks out most people who are conscious about their health and weight. But here, we are talking about one oil which is definitely beneficial to your health, and can even help you in reducing weight. Fish oil has numerous health benefits and is effective in curing many types of illnesses. Let us see how fish oil can help in improving our overall health.

For heart

Overcast sky condition. A fisherman in his boat

Fish oil is rich in omega-3 which significantly reduces the risks of having heart disease. It decreases LDL and increases HDL cholesterol levels in a person’s blood, which can help a people avoid a heart attack.

For weight

Scientific researchers have shown that consumption of fish oil can actually cure obesity and hypertension. The study has also revealed that a weight-loss diet plan which includes fish oil can be quite effective in achieving these goals.

For asthma

Patients suffering form respiratory problems such as asthma are frequently advised to consume fish oil on a regular basis. Asthmatic patients who consume fish oil are less prone to asthmatic attacks and are able to breathe more easily.

For cancer

Omega 3 present in fish oil prevents prostate, breast, and colon cancers. They inhibit alteration of normal healthy cells to cancerous cells and stop unwanted growth of cells.

For hair

Fish oil is an ingredient in a variety of hair care products, as it is responsible for enhancing luster of your hair. Omega 3 present in fish oil helps the hair to grow faster and also prevents loss of hair. Since most fish are abundant in protein, eating fish also helps in keeping your hair healthy, long, and shiny.

For skin

Fish oil can improve the condition of your dry skin by adding shine and glow to it. It is also effective in treating several skin conditions including eczema, itching, psoriasis, skin redness, rashes, or skin lesions.

For pregnancy

Fish oil is extremely beneficial for pregnant women as well, as the DHA content in it helps in the development of the baby’s brain and eyes. Fish oil is also helpful in avoiding premature births, miscarriage, and low birth weight. Owing to all these health benefits of fish oil, it is used in treatment of several kinds of health related problems, including diabetes, arthritis, depression, eye disorder, Alzheimer’s disease, macular degeneration, and AIDS. Keeping this in view, it is important to make it a regular part of your daily

Kekal kurus bersama Omega Guard

Biasanya saya lebih sarankan rakan-rakan dan pelanggan saya dengan LECITHIN?
Namun setelah teruja dengan testimoni daripada salah seorang group kami tentang omega (minyak ikan shaklee) saya pon teruja dan telah mencuba selama seminggu!


Serius selepas makan omega tekak akan rasa dahaga sokmo dan rasa kenyang yang panjang. sekejap sekejap saya ulang minum air kosong! pastu badan rasa berpeluh-peluh! bukan saya seorang merasai kesan seperti ini. rupa-rupa nya sudah ramai yang mengalami pengalaman yang serupa.

First sekali jom kita baca pengalaman dari Puan N:

Apa yang boleh saya kongsikan bila saya mula fokus dengan Omega....
Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum 3 botol, tekak masih dahaga. Malam pun sama. Hmm  memang pelik. Hari pertama lupa makan buah....so tak best ke toilet.

Hari kedua, saya cuba makan pagi pula, unik, sebab tengari saya cuma makan nasi 3 suap dah rasa kenyang tapi saya rasa sangat dahaga. So saya banyak minum air. Saya bancuh ESP, Meal Shake dan PD supaya saya lebih kenyang pada waktu tengahari. Malam memang tak berapa makan sebab dah kenyang dengan air.
Hari ketiga, makan waktu pagi juga dan lebih kurang dengan hari sebelum ini. So saya dapati saya perlukan buah yang banyak supaya tak mudah sembelit ke tandas nanti. Apa yang best, perut senang kenyang.

Berbanding saya amik lecithin dulu, saya mudah rasa lapar bila lambat makan. Mungkin sebab ia bakar lemak jadi badan perlu kalori untuk menggantikan yang telah dibakar. Beza amik Omega, mungkin sebab pengambilan 3 biji sehari buat badan panas, tekak juga beri signal dahaga agar minum lebih air. Bila kenyang air, kita tak berapa nak makan.
Namun saya masih amalkan lecithin sebab ia bagus untuk elakkan bloated....kembung perut atau senak.

Bagi yang takut gemuk kerana air, saya sarankan seminggu atau 2 kali sebulan pergi berurut. Ia sangat membantu selain bersenam setiap hari.Mungkin ada sesetengah orang boleh kurus sebab senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat terutama mereka yang mempunyai metabolisme yang sangat tinggi, tapi bagi saya, saya tetap perlukan ejen pembakar lemak ini iaitu Omega dan Lecithin. Bagi yang serius nak slim, sila dapatkan allfalfa dan herb lax untuk proses detox yang best!

Namun apa pun perlu ingat, nak kurus, slim TAK BOLEH hanya bergantung pada supplement semata-mata , kita perlu amalkan cara hidup yang sihat, makanan yang sihat, serat yang banyak serta air yang mencukupi barulah semuanya seimbang. 

Testimoni Puan Arnie yang sedang mengandung anak ke-3 (Jom kita baca status FB nya tentang Omega)

34w gestation, 34w presentation, weightgain compare to last 2 weeks = 0kg!
Weightgain baby = 300g!

Tahukah Anda Omega juga baik untuk development brain baby di dalam kandungan si ibu...malah melalui pengalaman Pn Arnie , berat nya juga maintain walaupon sedang mengandung. Wahhh sungguh teruja kan!

Sejak consume Shaklee Omega 10 minggu lepas, total weightgain hanya 3.5kg, tapi weightgain baby in track +1.6kg.

Alhamdulillah.

Adakah ibu meyusu sesuai amalkan Omega?
Bukan sahaja ibu mengandung selamat ambil Omega, Malah Ibu yang sedang menyusu juga disarankan mengambil Omega untuk kembali ke berat badan ideal dan juga untuk bekalkan kandungan DHA dan Omega-3 kepada si bayi yang disusui.

Ya, ibu menyusu sesuai dan selamat mengamalkan Omega. Selain membantu membakar lemak, ia membantu meningkatkan DHA dalam susuibu. Walau demikian, perlu tahu cara pengambilan yang betul untuk mengambilnya terutama ibu menyusu.

Secara jujurnya saya TIDAK galakkan ibu menyusu mengambil 3 biji Omega sehari. Ini kerana dikhuatiri si ibu hanya akan dahaga dan tidak kisah untuk mengambil makanan harian disebabkan fokus pada dahaga smata-mata. Jika ini berlaku pastinya akan menjejaskan penghasilan susuibu. Ibu yang menyusu memerlukan banyak kalori untuk menghasilkan susuibu buat si manja. Maka apa yang boleh saya sarankan ialah gabungan pengambilan Omega dan Lecithin setiap hari.

Ini bermakna, si ibu yang menyusu boleh mengambil 2 biji Omega selepas lunch manakala 3 biji Lecithin selepas makan malam. In between meal, ibu disarankan mengambil beberapa potong buah-buahan seperti betik, jambu atau buah-buahan yang kaya dengan serat. Ini membantu proses pembuangan dengan lebih lancar. - CREDIT

Nak kurus, bukannya setakat makan suplemen dengan sekelip mata terus berubah.
namun pemakanan yang sihat perlu dijaga seperti tidak mengambil makanan yang tinggi kolesterol atau kandungan lemak , dan lebihkan pengambilan sayur dan buah-buahan dalam diet harian anda. Air kosong at least 3 liter sehari , kerana kekurangan air boleh menyebabkan sembelit dan sistem penghadaman tidak teratur yang boleh mengakibatkan berat badan mudah naik. Senaman ringkas seperti mengemas rumah juga penting utk maintain berat badan.

Apa lagi JOM kita Maintain Kurus dengan Omega Guard(minyak ikan terbaekk)!!
Jangan lupa amalan pemakanan yang sihat serta senaman juga PENTING untuk maintain badan yang sihat dan kurus mulus yer :)

Habislah lepas neh omega guard akan menjadi rebutan untuk saya dan anak-anak saya.

Anak-anak saya memang pantang nampak botol omega mesti nak ambil dan makan sendiri!

TETAPI AWAS kena pantau anak2x makan vitamin tauuu! Terlebih dos vitamin bisa memudaratkan kesihatan!

Jangan harapkan suplemen semata-mata !
Namun untuk orang yang busy macam saya neh , yang jarang ada masa untuk senaman saya tetap memilih suplemen untuk maintain sihat dan cergas!
TETAPI saya lebih suka memanjat tangga daripada mengambil lift untuk ke ofis dari tempat parking kereta, Itu pon kira senaman juga kan hehehe.

Kalau dirumah , memang la tiada  lift cumanya membuat kerja rumah seperti mengemop lantai dan mengemas juga merupakan senaman ringan .

Jom kita mulakan gaya hidup sihat dengan Shaklee!!

Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Tuesday, 19 February 2013

Siapa perlukan Omega Guard?

Anda perlukan OmegaGuard sekiranya: 

~  Ada penyakit asma dan lelah kerana Omega berperanan mengelakkan kesejukkan.
~  Ingin menurunkan berat badan kerana Omega menggalakkan pembakaran lemak dan mengelakkan pembentukan lemak.
~  Mempunyai penyakit gout kerana Omega mengelakkan     imflamation pada sendi-sendi dan langkah berjaga-jaga supaya bengkak itu tidak membesar.
~  Ada penyakit kulit seperti alahan seafood, resdung, ekzema dan gegata.
~  Penghidap penyakit jantung dan darah tinggi
~  Penghidap kanser.
~  Ingin meningkatkan daya tumpuan dan mengingat     seperti pelajar, kanak-kanak, ibu mengandung dan ibu menyusu.
~  Mengalami sakit dan keradangan sendi.
~  Anda mengalami kebas-kebas tangan, kesejukkan kaki     dan tangan terutama wanita lewat 50an.

Sms/call @ 0174778723 (Doktor Sihat)

Saturday, 16 February 2013

Shaklee OmegaGuard untuk Kesihatan Berpanjangan

Shaklee OmegaGuard merupakan suplemen pemakanan yang mengandungi minyak ikan. Bagi setiap satu hidangan OmegaGuard memberikan 1000mg asid lemak Omega-3 termasuk DHA dan EPA.

Friday, 15 February 2013

Bagaimana GLA Shaklee Tingkatkan Peluang Hamil?

Ramai pasangan samada yang baru berumahtangga, atau dah lama berumahtangga tanpa cahayamata, tercari2 tips cepat hamil. Sejak GLA Complex dikatakan salah satu cara cepat hamil, ramai yang mencari2 tips cepat hamil dengan GLA Complex.
Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?
 
GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)? Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajina, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.

 

Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil? GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. NAmun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^
Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezekia anak, cuba periksa cecair serviks anda.

Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ ni.

Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur

Puan2 yang mahukan tips cepat hamill dengan GLA Complex boleh hubungi saya… Tips & bantuan cepat hamil percuma untuk setiap pembelian GLA dari permatacintaku. Hubungi saya sekarang untuk pesanan!


reference
http://permatacintaku.blogspot.com/2012/05/bagaimana-gla-shaklee-tingkatkan.html 

Thursday, 14 February 2013

Omega Guard dan EPA

EPA (asid eicosapentaenoic) adalah asid lemak yang ditemui dalam daging ikan termasuk mackerel, herring, tuna, halibut, salmon, ikan kod, atau blubber.EPA digunakan untuk tekanan darah tinggi dalam kehamilan berisiko tinggi (eklampsia), yang berkaitan dengan AMD, penyakit jantung, skizofrenia, gangguan personaliti, cystic fibrosis, penyakit Alzheimer, kemurungan, dan diabetes.

EPA digunakan dalam kombinasi dengan asid docosahexaenoic (DHA) dalam minyak ikan untuk kesihatan, termasuk mencegah penyakit jantung, dan mengurangkan degupan jantung yang tidak teratur, penyakit asma, kanser, masalah haid, hot flashes, demam alergi, penyakit paru-paru, lupus eritematosus, dan buah pinggang.

EPA dan DHA yang juga digunakan dalam kombinasi untuk pencegahan sakit kepala migrain dalam remaja, jangkitan kulit, sindrom Behçet, kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi, psoriasis, sindrom Raynaud, artritis reumatoid, penyakit Crohn, dan colitis.

EPA ulser kombinasi dengan RNA dan L-arginina selepas pembedahan untuk mengurangkan jangkitan, meningkatkan penyembuhan luka, dan membantu mengatasi jetlag.

EPA dengan DHA (asid docosahexaenoic) dan minyak, ikan yang mengandungi EPA dan DHA. Data yang disediakan yang melibatkan EPA adalah dari penyelidikan dan pengalaman klinikal dengan produk-produk minyak ikan yang mengandungi kombinasi ubah EPA dan DHA.

Bagaimana ia berfungsi?

EPA boleh menghalang darah daripada pembekuan mudah. Ini asid lemak juga mengurangkan kesakitan dan bengkak.

Shaklee OmegaGuard mengandungi EPA dari Minyak Ikan yang baik untuk kesihatan kita seharian.

Rendahkan kolestrol dan perbaiki tekanan darah anda sekarang! Dapatkan Omega Guard sekarang. Harga terbaik menanti anda!

Monday, 11 February 2013

What is Shaklee? Apa itu Shaklee?

Shaklee Corporation adalah pengeluar dan pengedar pemakanan tambahan (supplement vitamin dan mineral), produk pengurusan berat badan, produk kecantikan dan produk isi rumah. Syarikat ini berpangkalan di Pleasanton, California dengan operasi di Kanada, Jepun, Malaysia, Mexico, Taiwan dan China. Shaklee Corp. menjual produknya menerusi rangkaian pemasaran pelbagai peringkat dan tuntutan asas gabungan sebanyak 750,000 "ahli" (pelanggan) dan pengedar.


Pengasas
Dr Forest C. Shaklee mencipta "Vitalized Shaklee Mineral" pada tahun 1915 sebelum konsep vitamin difahami sepenuhnya. Pada tahun 1956, Dr Shaklee mengasaskan Shaklee Corporation dengan dua orang anak lelakinya untuk mengeluarkan pemakanan tambahan. Shaklee pada mulanya tidak tahu apa itu multi level marketing sebagai model perniagaan untuk memasarkan produk beliau. Bermula pada tahun 1960, Dr Shaklee memulakan pemasaran produk organik, pembersihan dan biodegradasi. Beliau sentiasa menekankan "semula jadi" dan "mesra alam" dalam mesej pemasaran beliau, dimana pada ketika itu idea-idea itu tidak mendapat perhatian.


Shaklee Saintifik Advanced Vita-Lea Iron Formula multivitamin telah diuji oleh ConsumerLab.com dalam Multivitamin dan Multimineral Kajian Tambahan 38 terkemuka multivitamin / multimineral produk yang dijual di Amerika Syarikat dan Kanada. Multivitamin lulus ujian ConsumerLab itu, termasuk ujian unsur indeks terpilih, keupayaan mereka untuk hancur dalam larutan setiap garis panduan Amerika Syarikat Pharmacopeia, pencemaran plumbum yang ditetapkan dalam Usul 65 California, dan mesyuarat AS Makanan dan Drug Administration (FDA) pelabelan .


Satu pemakanan kajian milestone diantara pengguna supplement dan vitamin Shaklee dengan pengguna multivitamin terkemuka dan orang yang tidak mengambil vitamin atau makanan tambahan sepanjang tempoh 20 tahun. Menurut laporan sejarah terdahulu, penulis mendapati risiko statik ketara diabetes dapat dikurangkan dalam pengguna vitamin Shaklee. Mereka juga mendapati kepekatan biomarkers yang lebih baik pada pesakit penyakit kronik seperti kolesterol HDL dan trigliserida dalam darah pengguna vitamin Shaklee untuk jangka masa yang panjang, serta risiko yang lebih rendah untuk menghidapi tekanan darah tinggi, berbanding dengan kumpulan kawalan.


Pelanggan Shaklee
NASA merupakan salah sebuah agensi yang menggunakan supplement vitamin Shaklee untuk tujuan makanan tambahan kepada semua angkasawan yang berada di angkasa.

Shaklee Carotomax kaya dengan Vitamin A


Vitamin A adalah penting untuk penglihatan (terutamanya penglihatan malam), fungsi kulit yang sihat dan pembaikan, bagi penyenggaraan membran mukus sihat seperti lapisan kawasan penghadaman dan pernafasan, dan penyelenggaraan sistem imun yang sihat.

Vitamin A adalah penting untuk pembentukan sel-sel sihat epitelium. Selaput mukus, kulit dan lapisan pencernaan dan kawasan pernafasan adalah antara contoh tisu epitelium. Sel-sel ini membentuk satu lapisan pelindung pada permukaan badan. Banyak sel-sel epitelium menghasilkan mukus yang perlu untuk melincirkan permukaan badan dan melindungi daripada menyerang mikro-organisma.

Vitamin A memainkan peranan penting dalam melindungi tubuh daripada jangkitan. Ia membantu menjaga permukaan badan yang sihat supaya mereka boleh bertindak sebagai halangan untuk menyerang mikro-organisma. Vitamin A merangsang dan meningkatkan fungsi imun termasuk tindak balas antibodi dan aktiviti pelbagai jenis sel darah putih seperti pembanti sel-sel T dan phagocytes. Fungsi imun ini akan mempercepatkan penyembuhan tisu yang dijangkiti dan meningkatkan ketahanan kepada jangkitan.

Shaklee Carotomax mengandungi 5000 IU dimana 100% vitamin A ini datang dalam bentuk beta carotene. Carotomax ini mengandungi antioksida dimana zat ini boleh membantu melindungi sel dari radikal bebas sekaligus membantu meningkatkan tahap kesihatan sel secara menyeluruh dan juga membantu dalam melindungi daripada kerosakan sel dalam tubuh badan.

Kandungan Beta carotene dalam Shaklee Carotomax pada satu hidangan iaitu sebiji sehari, menyerupai 102 ulas pisang. Caretonoids yang terdapat pada Shaklee Carotomax ini boleh memelihara kesihatan menyeluruh dan kesihatan jangka masa panjang pada mata, jantung, kulit, paru-paru, prostate dan serviks.

Jadi, dapatkan produk ini dengan menghubungi kami di Doktor Sihat di talian 0174778723 atau email kami di doktorsihat@yahoo.com. Setiap pembelian akan disertakan dengan khidmat nasihat pakar diet dan juga doktor perubatan secara PERCUMA.

Sunday, 10 February 2013

Kenapa ESP Laris?


‎[KENAPA ESP LARIS] Orang kata sharing is caring.. jadi nak taknak saya kena share kenapa ESP ni laris setiap bulan..KERANA:

>> ESP menjadikan kulit cantik, halus,gebu,berseri, anjal
>>ESP membantu menghilangkan parut jerawat di muka
>>ESP memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan sihat, kurang letih,
>>ESP suplemen asas utk badan sihat, langsing,awet muda

Jadi tidak hairan kenapa jutaan rakyat Malaysia mencari pengedar2 Shakee utk membeli ESP tak kira bulan promosi or not.

You all bila lagi nak try.. Try a glass of ESP shake today and you will ASK FOR MORE...Better late than never

Saturday, 9 February 2013

Tahukah anda: DHA

Asid docosahexaenoic (DHA) adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan fungsi otak pada bayi. DHA juga diperlukan untuk penyelenggaraan fungsi otak yang normal di kalangan orang dewasa.

Shaklee Omega Guard kaya dengan DHA. Dapatkan segera dari Doktor Sihat.


Khasiat OmegaGuard

Omega Guard yang mampu milik ini mempunyai banyak khasiat sebagai makanan tambahan. Kita mungkin menjadi tidak sihat kerana kekurangaan zat makanan dan mineral tetapi dengan mengamalkan supplement, hidup kita boleh berubah dan daya tahan penyakit dalam badan kita akan berfungsi dengan lebih baik. Omega Guard merupakan produk yang kaya dengan DHA dan EPA baik untuk kesihatan jantung dan merupakan heart diet yang di amalkan oleh pelanggan Shaklee.
'

Omega Guard ~ RM 136(WM), RM 140(EM)

Antara kebaikan Omega Guard :- 

> Melicinkan kulit.
> Mencegah salur darah daripada tersumbat.
> Mengekalkan tekanan darah.
> Membantu mengurangkan ketegangan urat.
> Mengurangkan sakit kepala.
> Merendahkan tahap kolestrol.
> Mengawal masalah obesiti.
> Mengurangkan risiko penyakit jantung.
> Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin.
> Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak.
> Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak.
> Mencegah penyakit gout.
> Membantu menyihatkan paru-paru.
> > Mengurangkan demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus).
> Membantu melawan kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
> Membantu meningkatkan kesihatan hati.
> Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik.
> Memelihara fungsi-fungsi sendi.


* Omega Guard mengandungi Omega 3 yang bertujuan:-

> mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon wanita.
> Selain itu ia juga dapat engelakkan strok.
> Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah.
> Boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema dan lain-lain.
> Membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
> Mencegah insomnia
> Mengurangkan tekanan emosi
> Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
> Membantu memperbaiki masalah autism
> Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
> Mengurangkan masalah schizophrenia

Wednesday, 6 February 2013

Mana lebih banyak membunuh? Senjata atau Sistem kesihatan?

Kita pasti terkejut dengan perbuatan manusia yang bebas menggunakan senjata membunuh pelajar dan orang awam di kawasan terbuka atau kawasan yang mempunyai populasi tinggi.

Tapi apa yang kita tidak tahu, sistem kesihatan seluruh dunia ada kalanya tidak cekap dan setengahnya membawa kematian.

Sama sama kita fikirkan apa yang boleh kita buat untk mengubahnya.


Tuesday, 5 February 2013

Antara Buasir dan Omega Guard


Buasir merupakan penyakit yang terjadi pada bahagian dubur. Ia dapat dikesan dengan adanya pembengkakan pada saluran dubur.

Selalunya, pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit.

Bengkak yang terjadi adalah disebabkan oleh pengembangan saluran darah pada bahagian dubur atau ketumbuhan sel-sel yang melapisi saluran dubur. Selain bengkak pada saluran dubur, pendarahan semasa membuang air besar juga terjadi disebabkan oleh luka yang terjadi apabila najis keras bergesel dengan buasir.

Pada kebiasaannya buasir terjadi selepas mencapai umur 50 tahun. Namun, ada juga di antara kita yang mengalami masalah buasir di usia muda….dan buasir juga sering terjadi di kalangan ibu-ibu mengandung disebabkan oleh janin yang membesar di dalam rahim ibu menekan saluran darah pada kawasan dubur sehingga menyebabkan berlakunya buasir..

Beberapa cadangan supplement disarankan untuk membantu masalah buasir anda…Antaranya ialah…OSTEMATRIX, OMEGA GUARD dan ZINC COMPLEX…



♥ OSTEMATRIX : membantu untuk mengurangkan sembelit dan melancarkan pembuangan air besar serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.

♥ OMEGA GUARD : Baik untuk sendi/otot…Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, OMEGA membantu untuk mengecutkan otot yang bengkak tersebut.

♥ ZINC COMPLEX : Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit. ZINC COMPLEX membantu menyembuhkan luka di bahagian dalam dubur dengan lebih cepat.Apa kata mereka yang mencuba?

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.**
* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit.



Saturday, 2 February 2013

Serangan Jantung


<HEART ATTACK>
Umur dah 30 tahun? Tidak aktif bersenam? Makan makanan yang tidak berkhasiat? Berat badan 80kg? Anda mungkin menjadi mangsa serangan jantung. Bermulalah sekarang untuk mencegah. Jgn smp terlambat! PM/Komen untuk info


Atasi segera sebelum terlambat.. antara tanda - tanda serangan jantung adalah
1. ketidakselesaan di bahagian dada
2. nafas yang singkat/pendek
3. kesakitan yang merebak ke satu/dua tangan, belakang badan, rahang atau perut.

Friday, 1 February 2013

Promo Februari: Omega Guard

Bulan Februari,

hari ni nak start bulan ni dengan promo terhebat dari Shaklee.. Bulan Februari ini, semua orang akan mendapat jantung yang sihat dengan badan yang kurang kolestrol. Shaklee membuat promo Omega Guard. Dengan pembelian 6 botol Omega Guard, anda akan mendapat percuma satu botol Omega Guard. Menarik kan? kalau dari segi harga mari kita tengok pengiraan nya.

Harga se unit Omega Guard adalah RM136 untuk 90 biji. Jadi untuk setiap biji berharga RM 1.52. Murahkan? tapi cuba kita ambil RM136 kali dengan 6 botol. RM816 untuk satu set. agak mahal. Tetapi jikalau anda bahagikan kepada 7 botol x 90 biji , jumlah yang anda akan dapat adalah 630 biji. setiap biji anda akan dapat RM1.30. Murahkan? Setiap biji anda boleh jimat 22 sen iaitu RM19.80 setiap botol. Bersamaan 15% diskaun. WOW!! 

Tetapi Doktor Sihat nak bagi lagi harga terbaik dan tawaran ini terhad bulan ini sahaja!!

Apalagi yang akan anda dapat kalau beli banyak2 ni? well, kalau khasiat apa yang ade dalam Omega Guard saya akan cuba ceritakan kemudian. setiap pembelian, anda akan dapat keahlian percuma Shaklee bernilai RM75 ringgit. Setiap produk Shaklee yang dibeli menggunakan ID ahli akan mendapat 5-12% diskaun dan bonus tambahan 6% - 12% untuk setiap pembelian yang melepasi mata ganjaran yang tertentu. selepas itu anda akan menjadi ahli tetap group facebook S2U, group untuk semua pengguna Shaklee berkongsi pengalaman dan pengetahuan. 

Jadi, berapa jimat anda akan dapat dengan hanya membeli 6 botol Omega Guard? RM816 - RM118.80 - RM75 - (5-12%) - (6-12%) = RM481!! hampir penjimatan sebanyak 60%. WOW!! ni pengiraan secara kasar. kalau buat betul mungkin lebih banyak.

Pembelian dengan Doktor Sihat anda akan mendapat khidmat nasihat dari doktor perubatan. ye! doktor perubatan, bukannya dari dietitian atau nutritionist. anda tidak perlu bersusah payah mendapatkan nasihat doktor dari luar untuk consultation mengenai supplement. anda perlu message atau email kepada wakil kami sebarang pertanyaan kepada doktor dan kami akan cuba mendapatkan nasihat dari doktor kami dalam waktu yang singkat.

selain itu juga, kepada ahli yang ingin berkecimpung dengan dunia perniagaan online mahupun offline, kami juga akan memberikan tips2 terbaik untuk anda memasarkan produk Shaklee kepada seluruh Malaysia. Jadi jgn tunggu lama2 lagi. Dapatkan promo ini dengan segera dan anda pasti mengakui produk Shaklee ternyata sentiasa selamat, mesra alam dan berkesan!