Thursday, 10 January 2013

Kehidupan dan Sendi anda

Dalam perjalanan dari rumah sampai ke tempat keje, nampaklah a few people yang bersungguh2 datang keje.. naik LRT berdiri je sentiasa. sampai ade yang pegang kepala lutut. menahan kesakitan. inilah warga Malaysia. kita masih lagi tidak menyedari betapa pentingnya kesihatan terhadap kehidupan kita. kita hanya tahu mengejar harta dan wang ringgit tapi kesihatan tidak dijaga.





lepas tu teringat ada satu drama ditayangkan, cerita pasal "Jemaah Kolestrol", dimana jemaah surau ni selalu makan makanan yang heavy fat, heavy oil, carb dan mcm2 benda yang tidak sihat. smp dituduhnya ade jin kacau jemaah ni smp jawatan setiausaha surau dilabel berhantu dan siape pegang jawatan tu akan meninggal.. lawak tul :)

jadi, cuba dapatkan berat badan ideal dan dapatkan khasiat yang lebih dari makanan yang kita makan.. kalau still tak cukup, cuba dapatkan nasihat doktor dan dapatkan supplement2 sebagai makanan tambahan.. supplement ni penting contoh nya kalau kawasan2 terpencil, kadang2 sukar mendapatkan khasiat dari makanan ruji kita. jadi bekalan dari supplement sgt penting utk mengurangkan risiko penyakit dan mengurangkan simptom2 kesakitan yang ada pada kita semua.

berat badan yang berlebih boleh menjadikan tulang2 rawan atau tendon kita menipis. jadi sebelum terjadi apa2 pada tulang2 kita ini, cuba dapatkan khasiat yang terbaik utk diri kita demi mengelakkan terjadinya penyakit yang selalu dialami oleh orang lain.

Advanced Joint Health Tablet antara supplement yang boleh membantu mengurangkan kesakitan sendi, memperbaiki dan maintain kesihatan sendi dan tulang. sesuai untuk semua peringkat umur terutama senior citizen dan juga orang yang sentiasa aktif dalam perkerjaan mahupun aktiviti2 yang lain.



inginkan maklumat lanjut mengenai Advanced Joint Health Tablet boleh lah ke SINI

Ramuan Boswellia dan ekstrak jagung dipercayai dapat memperbaiki dan mengurangkan kesakitan pada sendi2.

Thanks
Hasfarin & Amirah
0174778723
FB pages: Doktor Sihat